Δρ Ηλίας Βλάχος

O ψυχίατρος-ψυχοθεραπευτής Δρ Ηλίας Βλάχος, σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου και ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή με Αριστα παμψηφεί. Πριν τις σπουδές στην Ιατρική είχε αποκτήσει δύο πρώτα πτυχία που μαρτυρούν το φάσμα των ενδιαφερόντων του. Λίαν καλώς στη Γερμανική Φιλολογία του Ε.Κ.Π.Α., ενώ παράλληλα ολοκλήρωνε με Διάκριση(Distinction) το Bachelor Ψυχολογίας του Αμερικανικού Κολλεγίου.

Ilias VlachosΑφού υπηρέτησε το Πολεμικό Ναυτικό ως κελευστής ιατρός, ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ομαδική Ανάλυση και Ψυχοθεραπεία (Group Analytic Therapy), τη Σεξουαλική Συμπεριφορά και την Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεία.

Η δια βίου εκπαίδευση είναι θεμελιώδης αξία για τους επιστήμονες και ο Ηλίας Βλάχος την ακολουθεί με συνέπεια. Με συνεχείς συμμετοχές σε ψυχιατρικά συνέδρια - στην Ελλάδα και το εξωτερικό - και ενεργό ρόλο σε επιστημονικές εταιρείες και συμβούλια, ανήκει στους πιο καταρτισμένους ψυχοθεραπευτές της γενιάς του.

Οι ικανότητές του στην έρευνα βραβεύτηκαν με το βραβείο Δοξιάδη "Κοινωνικής Παιδιατρικής"για την ψυχοκοινωνική επίδραση της διάγνωσης  στις οικογένειες των παιδιών με νεοπλασματική νόσο στο 49ο Πανελλήνιο Συνέδριο Παιδιατρικής. Έπαινο για τη δουλειά του, αποτελούν και οι δημοσιεύσεις του σε διεθνή ιατρικά έντυπα, καθώς και οι πολυάριθμες ομιλίες - ανακοινώσεις σε συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, συμπόσια και διεθνή συνέδρια.

Ο Ηλίας μιλάει άπταιστα τρεις ξένες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά), του αρέσει η λογοτεχνία και συμμετέχει στη διοργάνωση κινηματογραφικών Αφιερωμάτων με ψυχιατρικά και κοινωνικά θέματα μέσω του Κλάδου Τέχνη και Ψυχιατρική της Ελληνικής ψυχιατρικής Εταιρείας (ΕΨΕ) στον οποίο αποτελεί εκλεγμένο μέλος της συντονιστικής επιτροπής.

Πιστεύει στην ψυχοθεραπεία μέσω του λόγου και χρησιμοποιεί τη φαρμακευτική αγωγή μόνο όταν αποτελεί απαραίτητο συμπλήρωμα της θεραπείας. Πιστεύει στην ενσυναίσθηση, στον πλήρη σεβασμό και τη φροντίδα του θεραπευόμενου.

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε το πλήρες βιογραφικό του γιατρού εδώ.